כל עדה והכיסון שלה – גיוזה בהשראת המנטו בוכרי

מנטו - כיסונים ממכרים מהמטבח הבוכרי. רון יוחננוב מכין כיסונים ממולאים בבשר כבש ובצל בעשייה פשוטה במחבת ללא צורך בכלי אידוי. מנה ראשונה מקורית טעימה בטירוף!
מנטו - כיסונים ממכרים מהמטבח הבוכרי. רון יוחננוב מכין כיסונים ממולאים בבשר כבש ובצל בעשייה פשוטה במחבת ללא צורך בכלי אידוי. מנה ראשונה מקורית טעימה בטירוף!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 2]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    83
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 83.1 קק״ל 1661.1 קק״ל
    פחמימות 6.4 גרם 127.9 גרם
    שומן 4.3 גרם 87.0 גרם
    נתרן 243.9 מ״ג 4878.8 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 96.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.9 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 22.3 גרם
    כולסטרול 24.0 מ״ג 479.2 מ״ג
    סידן 11.9 מ״ג 237.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 15.1 מ״ג
    אשלגן 80.5 מ״ג 1610.2 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 21.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    83
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 83.1 קק״ל 1661.1 קק״ל
    פחמימות 6.4 גרם 127.9 גרם
    שומן 4.3 גרם 87.0 גרם
    נתרן 243.9 מ״ג 4878.8 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 96.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.9 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 22.3 גרם
    כולסטרול 24.0 מ״ג 479.2 מ״ג
    סידן 11.9 מ״ג 237.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 15.1 מ״ג
    אשלגן 80.5 מ״ג 1610.2 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 21.3 מ״ג
    סגור

כל מטבח והכיסון שלו, וכמו כל עדה שמכבדת את עצמה, גם לבוכרים כיסון משלהם!
אצלנו קוראים לזה “מנטו”!

בכל בית בוכרי תמצאו סירים גבוהים, עם קומות. הסירים האלו מיועדים במיוחד לאחת המנות האהובות של העדה, הכוכבות, המנטו.

מדובר בכיסונים שממלאים בבשר כבש ובצל, בצק מאודה ותבלינים אוזבקיים. או במילים אחרות חלום בוכרי של ממש!

אני רוצה להנגיש לכם את המטבח הבוכרי, ועד שגם אתם תרכשו לעצמכם  סיר סטימר קומות, הנה מתכון לגיוזה בטעמי מנטו. שאפשר להכין במחבת ובקלי קלות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסיםלמעבד מזון את הקמח, החלמון, והמלח ומפעילים. מוסיפים את המים בהדרגה, כל פעם קצת עד שהתערובת אחידה, ללא גושים ולא נדבקת לקערה -הבצק צריך להיות חלק, אך לא רטוב מידי. אם הוספתם יותר מידי מים, אפשר לתקן עם מעט קמח. מעבירים את הבצק למנוחה ש חצי שעה לפחות.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מכינים את הגיוזות: מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעלה דק בעזרת מכונת פסטה או מערוך. קורצים עיגולים בעזרת חותכן.
  4. בין אם השתמשתם בבצק מוכן או שהכנתם בעצמכם, עכשיו ממלאים את הגיוזות. מניחים ממילוי הבשר בנדיבות, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה.

    מניחים את המילוי, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה (צילום: רון יוחננוב)
    מניחים את המילוי, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה (צילום: רון יוחננוב)

  5. מחממים מחבת עמוקה יחד עם 3 כפות שמן, מסדרים את הגיוזות במחבת ומטגנים עד להשחמה.

    מסדרים את הגיוזות במחבת עם שמן זית ומטגנים עד להשחמה (צילום: רון יוחננוב)
    מסדרים את הגיוזות במחבת עם שמן זית ומטגנים עד להשחמה (צילום: רון יוחננוב)

  6. מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הכיסונים ומכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
  7. בזמן הזה, הנוזלים מתאדים והגיוזות חוזרות להיטגן. ממשיכים לטגן עד שתחתית הגיוזות שחומה ופריכה.
  8. מגישים חם! את המנטו לא מגישים עם רוטב, אבל אפשר להגיש את הגיוזות האלו עם רוטב סויה ומעט בצל ירוק קצוץ בפנים. בתיאבון!

    מגישים את המנטו עם סויה ובצק ירוק (צילום: רון יוחננוב)
    מגישים את המנטו עם סויה ובצק ירוק קצוץ (צילום: רון יוחננוב)

הערות

  • אפשר לקנות עלי גיוזה מוכנים מראש בחנויות מתמחות במקום להכין בצק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כל עדה והכיסון שלה – גיוזה בהשראת המנטו בוכרי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    שירה כהן

    מתכון כליל נהנתי להכין ויצא ממש טעים

    Avatar
    שחר שיליאן

    שלום! נראה מעולה! האם אפשר לבשל זאת במרק כמו קרעפלך במקום לטגן?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשרי. חשוב להדק את הקלוות היטב.

      Avatar
      ליאור כהן

      האם אפשר להכין אותם בסיר אידוי כמו דאמפלינג?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, בטח. אפשר להכין גם בסיר אידוי. בהצלחה (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות