
כל עדה והכיסון שלה – גיוזה בהשראת המנטו בוכרי
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 85.8 קק״ל 1715.7 קק״לפחמימות 7.0 גרם 139.1 גרםשומן 4.4 גרם 87.2 גרםנתרן 243.9 מ״ג 4878.8 מ״גחלבון 4.9 גרם 97.9 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 22.3 גרםכולסטרול 24.0 מ״ג 479.2 מ״גסידן 12.0 מ״ג 239.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 81.3 מ״ג 1626.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 21.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות86
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 85.8 קק״ל 1715.7 קק״לפחמימות 7.0 גרם 139.1 גרםשומן 4.4 גרם 87.2 גרםנתרן 243.9 מ״ג 4878.8 מ״גחלבון 4.9 גרם 97.9 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 22.3 גרםכולסטרול 24.0 מ״ג 479.2 מ״גסידן 12.0 מ״ג 239.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 81.3 מ״ג 1626.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 21.4 מ״גסגור
כל מטבח והכיסון שלו, וכמו כל עדה שמכבדת את עצמה, גם לבוכרים כיסון משלהם!
אצלנו קוראים לזה “מנטו”!
בכל בית בוכרי תמצאו סירים גבוהים, עם קומות. הסירים האלו מיועדים במיוחד לאחת המנות האהובות של העדה, הכוכבות, המנטו.
מדובר בכיסונים שממלאים בבשר כבש ובצל, בצק מאודה ותבלינים אוזבקיים. או במילים אחרות חלום בוכרי של ממש!
אני רוצה להנגיש לכם את המטבח הבוכרי, ועד שגם אתם תרכשו לעצמכם סיר סטימר קומות, הנה מתכון לגיוזה בטעמי מנטו. שאפשר להכין במחבת ובקלי קלות.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 86 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
-
1 כוס קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 חלמון L
-
1/2 כוס מים פושריםמוסיפים לאט ולפי הצורך
מילוי
-
300 גרם בשר בקר טחוןאפשר לשלב טלה עם מעט שומן כבש
-
1 תפוח אדמה קטןמגורר
-
1 בצל גדולמגורר
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוץ דק
-
1 קורט אבקת צ’ילי
-
1 כפית כמון טחון
-
1 קורט סוכר לבן
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוסאם אוהבים אפשר לשים יותר ובנדיבות

אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסיםלמעבד מזון את הקמח, החלמון, והמלח ומפעילים. מוסיפים את המים בהדרגה, כל פעם קצת עד שהתערובת אחידה, ללא גושים ולא נדבקת לקערה -הבצק צריך להיות חלק, אך לא רטוב מידי. אם הוספתם יותר מידי מים, אפשר לתקן עם מעט קמח. מעבירים את הבצק למנוחה ש חצי שעה לפחות.
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את הגיוזות: מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעלה דק בעזרת מכונת פסטה או מערוך. קורצים עיגולים בעזרת חותכן.
- בין אם השתמשתם בבצק מוכן או שהכנתם בעצמכם, עכשיו ממלאים את הגיוזות. מניחים ממילוי הבשר בנדיבות, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה.
מניחים את המילוי, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה (צילום: רון יוחננוב) - מחממים מחבת עמוקה יחד עם 3 כפות שמן, מסדרים את הגיוזות במחבת ומטגנים עד להשחמה.
מסדרים את הגיוזות במחבת עם שמן זית ומטגנים עד להשחמה (צילום: רון יוחננוב) - מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הכיסונים ומכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
- בזמן הזה, הנוזלים מתאדים והגיוזות חוזרות להיטגן. ממשיכים לטגן עד שתחתית הגיוזות שחומה ופריכה.
- מגישים חם! את המנטו לא מגישים עם רוטב, אבל אפשר להגיש את הגיוזות האלו עם רוטב סויה ומעט בצל ירוק קצוץ בפנים. בתיאבון!
מגישים את המנטו עם סויה ובצק ירוק קצוץ (צילום: רון יוחננוב)
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסיםלמעבד מזון את הקמח, החלמון, והמלח ומפעילים. מוסיפים את המים בהדרגה, כל פעם קצת עד שהתערובת אחידה, ללא גושים ולא נדבקת לקערה -הבצק צריך להיות חלק, אך לא רטוב מידי. אם הוספתם יותר מידי מים, אפשר לתקן עם מעט קמח. מעבירים את הבצק למנוחה ש חצי שעה לפחות.
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את הגיוזות: מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעלה דק בעזרת מכונת פסטה או מערוך. קורצים עיגולים בעזרת חותכן.
- בין אם השתמשתם בבצק מוכן או שהכנתם בעצמכם, עכשיו ממלאים את הגיוזות. מניחים ממילוי הבשר בנדיבות, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה.
- מחממים מחבת עמוקה יחד עם 3 כפות שמן, מסדרים את הגיוזות במחבת ומטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הכיסונים ומכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
- בזמן הזה, הנוזלים מתאדים והגיוזות חוזרות להיטגן. ממשיכים לטגן עד שתחתית הגיוזות שחומה ופריכה.
- מגישים חם! את המנטו לא מגישים עם רוטב, אבל אפשר להגיש את הגיוזות האלו עם רוטב סויה ומעט בצל ירוק קצוץ בפנים. בתיאבון!
הערות
- אפשר לקנות עלי גיוזה מוכנים מראש בחנויות מתמחות במקום להכין בצק
הערות
- אפשר לקנות עלי גיוזה מוכנים מראש בחנויות מתמחות במקום להכין בצק

הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
מתכון כליל נהנתי להכין ויצא ממש טעים
שלום! נראה מעולה! האם אפשר לבשל זאת במרק כמו קרעפלך במקום לטגן?

אפשרי. חשוב להדק את הקלוות היטב.
שלום. נראה מעולה!

האם אפשר להכין אותם בסיר אידוי כמו דאמפלינג?

היי, בטח. אפשר להכין גם בסיר אידוי. בהצלחה (: