כל עדה והכיסון שלה – גיוזה בהשראת המנטו בוכרי

מנטו - כיסונים ממכרים מהמטבח הבוכרי. רון יוחננוב מכין כיסונים ממולאים בבשר כבש ובצל בעשייה פשוטה במחבת ללא צורך בכלי אידוי. מנה ראשונה מקורית טעימה בטירוף!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

כל מטבח והכיסון שלו, וכמו כל עדה שמכבדת את עצמה, גם לבוכרים כיסון משלהם!
אצלנו קוראים לזה “מנטו”!

בכל בית בוכרי תמצאו סירים גבוהים, עם קומות. הסירים האלו מיועדים במיוחד לאחת המנות האהובות של העדה, הכוכבות, המנטו.

מדובר בכיסונים שממלאים בבשר כבש ובצל, בצק מאודה ותבלינים אוזבקיים. או במילים אחרות חלום בוכרי של ממש!

אני רוצה להנגיש לכם את המטבח הבוכרי, ועד שגם אתם תרכשו לעצמכם סיר סטימר קומות, הנה מתכון לגיוזה בטעמי מנטו. שאפשר להכין במחבת ובקלי קלות.

מצרכים

בצק

מילוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסיםלמעבד מזון את הקמח, החלמון, והמלח ומפעילים. מוסיפים את המים בהדרגה, כל פעם קצת עד שהתערובת אחידה, ללא גושים ולא נדבקת לקערה -הבצק צריך להיות חלק, אך לא רטוב מידי. אם הוספתם יותר מידי מים, אפשר לתקן עם מעט קמח. מעבירים את הבצק למנוחה ש חצי שעה לפחות.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מכינים את הגיוזות: מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים לעלה דק בעזרת מכונת פסטה או מערוך. קורצים עיגולים בעזרת חותכן.
  4. בין אם השתמשתם בבצק מוכן או שהכנתם בעצמכם, עכשיו ממלאים את הגיוזות. מניחים ממילוי הבשר בנדיבות, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה.

    מניחים את המילוי, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה (צילום: רון יוחננוב)
    מניחים את המילוי, מקפלים לחצי ומייצרים קיפולי מלמלה (צילום: רון יוחננוב)

  5. מחממים מחבת עמוקה יחד עם 3 כפות שמן, מסדרים את הגיוזות במחבת ומטגנים עד להשחמה.

    מסדרים את הגיוזות במחבת עם שמן זית ומטגנים עד להשחמה (צילום: רון יוחננוב)
    מסדרים את הגיוזות במחבת עם שמן זית ומטגנים עד להשחמה (צילום: רון יוחננוב)

  6. מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הכיסונים ומכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
  7. בזמן הזה, הנוזלים מתאדים והגיוזות חוזרות להיטגן. ממשיכים לטגן עד שתחתית הגיוזות שחומה ופריכה.
  8. מגישים חם! את המנטו לא מגישים עם רוטב, אבל אפשר להגיש את הגיוזות האלו עם רוטב סויה ומעט בצל ירוק קצוץ בפנים. בתיאבון!

    מגישים את המנטו עם סויה ובצק ירוק (צילום: רון יוחננוב)
    מגישים את המנטו עם סויה ובצק ירוק קצוץ (צילום: רון יוחננוב)

הערות

  • אפשר לקנות עלי גיוזה מוכנים מראש בחנויות מתמחות במקום להכין בצק
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 89.6 קק״ל 1791.7 קק״ל
פחמימות 5.6 גרם 111.9 גרם
שומן 5.4 גרם 107.9 גרם
נתרן 293.7 מ״ג 5873.5 מ״ג
חלבון 4.7 גרם 93.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.8 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 28.9 גרם
כולסטרול 23.2 מ״ג 464.2 מ״ג
סידן 7.3 מ״ג 145.7 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 11.1 מ״ג
אשלגן 70.3 מ״ג 1405.9 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 16.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody