כתף טלה ממולאת בעשבי תיבול עם ירקות שורש

תמרה אהרוני מכינה מנה עיקרית חגיגית לשולחן החג: כתף טלה ממולאת בליווי ירקות שורש. מנה עשירה בעשבי תיבול שונים ובטעמים עמוקים של ירקות שורש
תמרה אהרוני מכינה מנה עיקרית חגיגית לשולחן החג: כתף טלה ממולאת בליווי ירקות שורש. מנה עשירה בעשבי תיבול שונים ובטעמים עמוקים של ירקות שורש
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    372
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 371.8 קק״ל 2974.2 קק״ל
    פחמימות 36.0 גרם 287.6 גרם
    שומן 18.6 גרם 148.7 גרם
    נתרן 486.2 מ״ג 3889.7 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 38.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 71.7 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 20.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 149.3 מ״ג 1194.8 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 33.5 מ״ג
    אשלגן 969.4 מ״ג 7754.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    372
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 371.8 קק״ל 2974.2 קק״ל
    פחמימות 36.0 גרם 287.6 גרם
    שומן 18.6 גרם 148.7 גרם
    נתרן 486.2 מ״ג 3889.7 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 38.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 71.7 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 20.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 149.3 מ״ג 1194.8 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 33.5 מ״ג
    אשלגן 969.4 מ״ג 7754.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור

עוד רגע ראש השנה, מרגישים את האוויר משתנה? החלטתי לצאת לשוק שבו אני יכולה להשלים את כל הקניות לארוחת החג במקום אחד. אין מקום יותר טוב לאסוף בו חומרי גלם מצוינים מאשר שרונה מרקט. בשר, דגים, ירקות, פירות, מצרכי בסיס ואפילו כלי בישול ואפייה. מתקתקים את כל הקניות לחג במקום אחד, כולל אפילו מתנה למארחים ולמתארחים וסגרתי את כל הפינות.

הכנתי לכם מתכון משגע של כתף טלה ממולאת בשפע עשבי תיבול, שאופים בתנור עם ירקות שורש. מנה עיקרית חגיגית ומרשימה לערב החג או לחג עצמו.

שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה עם שפע חומרי גלם מעולים!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

כתף טלה

ירקות שורש

רוטב


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  2. מכינים את המלית: מערבבים בקערית את שמן זית, שום, תימין, רוזמרין, מרווה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומורחים את התערובת בצורה אחידה על כל החלק הפנימי של הכתף.
  3. סוגרים את השוק במהודק על גבי המילוי וקושרים היטב בחוט קשירה.
  4. במחבת גדולה עם מעט שמן זית מטגנים ומשחימים את הכתף כ5-6 דקות מכל צד עד שהיא משחימה היטב מכל הכיוונים.
  5. מעבירים את הכתף לתבנית צלייה.
  6. מוסיפים לתבנית את ירקות השורש ומסדרים אותם מסביב לכתף.
  7. מכינים את הרוטב: בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  8. כשהרוטב רותח יוצקים אותו לתבנית עם הירקות והכתף טלה ומכסים בנייר כסף.
  9. צולים את הכתף כ-90 דקות. מגישים חם.

 

הערות

  • אפשר להשתמש במד טמפרטורה לבשר בכתף טלה: נועצים את המד טמפרטורה במרכז הכתף עד לחצי העומק של הכתף. כשהטמפרטורה מגיעה ל-67-68 הכתף מוכנה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כתף טלה ממולאת בעשבי תיבול עם ירקות שורש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    רוני גולדיטש

    האם ניתן להכין יום/יומיים לפני ההגשה?י ההגש

    Avatar
    Dana Markfeld-Pries

    היי, למה הכוונה בכתף בינוני? כמה ק”ג בערך אמור להיות הכתף? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      2-2.5 ק”ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות