מרק חומוס ומנגולד חמצמץ עם טופו בטמפורה

הילה אלפרט ומאיר אדוני מכינים מרק משגע ולא שגרתי: מרק חומוס ומנגולד חמצמץ עם טופו בטמפורה. מרק טבעוני, בריא וטעים, עשיר בחלבון וברזל ללא מוצרים מהחי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

מרק

טופו בטמפורה

אופן הכנה

  1. מסננים את החומוס ושוטפים היטב.
  2. מכסים שוב במים קרים משפשפים בין הידיים את גרגרי החומוס כדי לגרום לקליפות להתקלף מהגרגר.
  3. מניחים בסיר את גרגרי החומוס הקלופים ומכסים במים קרים (מים עד כדי כיסוי של 1 ס”מ) מביאים לרתיחה, מקפים לכלוך וקצף ומבשלים כשעה על אש נמוכה. 
  4. במקביל מזהיבים את הבצל הקצוץ בסיר רחב עם מעט שמן.
  5. מוסיפים פנימה את עלי הסלק וממשיכים לבשל כחצי שעה באש בינונית עד שהסלק מאבד לחלוטין מנפחו ומשנה את צבעו לירוק כהה מאוד.
  6. מוסיפים את התבלינים, שום ולימון ומעבירים הכל אל סיר החומוס (נוזלי החומוס הם נוזלי המרק).
  7. מקמחים מעט את הטופו. יוצרים בלילת טמפורה ע”י ערבוב מי הסודה עם קמח הטמפורה, מטגנים להזבה בשמן עמוק חם, מספיגים ומניחים בצלחות ההגשה של המרק.
  8. מטפטפים מעט טחינה גולמית ושמן זית ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 469.1 קק״ל 1876.3 קק״ל
פחמימות 34.5 גרם 138.2 גרם
שומן 29.1 גרם 116.6 גרם
נתרן 120.0 מ״ג 479.9 מ״ג
חלבון 12.9 גרם 51.5 גרם
סיבים תזונתיים 11.4 גרם 45.5 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 14.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 58.2 מ״ג 233.0 מ״ג
ברזל 2.5 מ״ג 9.8 מ״ג
אשלגן 239.3 מ״ג 957.4 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody