מהיר, קליל וחסכוני בקלוריות – סלט אטריות זוקיני ים תיכוני

סלט אטריות זוקיני ים תיכוני הוא בעצם גרסה נטולת רגשות אשם לסלט אטריות. מגישים עם רוטב יוגורט מפתיע וטעים. מנה דלת קלוריות שמכינים בזריזות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: בשייקר או מעבד מזון קטן טוחנים יחד יוגורט, שום, גבינת פטה, גרידת לימון, מיץ לימון, שמן זית, סריאצ’ה ודבש ביחד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  2. מכינים את הסלט: בקערת סלט גדולה מערבבים זוקיני, מלפפון, עגבניה, בצל סגול, גבינת פטה וזיתים.
  3. מוסיפים שני שלישים של הרוטב יוגורט.
  4. מערבבים היטב ומוסיפים עוד רוטב במידת הצורך .

 

 

הערות

  • ניתן להכין אטריות מקישואים באמצעות חותך ירקות ספירלי, קולפן ירקות julienne או עם מנדולינה
  • אם אין את כל האופציות הנ״ל חותכים את הקישואים לחצאי עיגולים או קוביות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 316.9 קק״ל 633.9 קק״ל
פחמימות 765.7 גרם 1531.4 גרם
שומן 22.8 גרם 45.6 גרם
נתרן 1940.3 מ״ג 3880.7 מ״ג
חלבון 15.7 גרם 31.4 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 9.0 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 4.7 גרם
כולסטרול 6.8 מ״ג 13.5 מ״ג
סידן 202.8 מ״ג 405.7 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 2.2 מ״ג
אשלגן 722.3 מ״ג 1444.6 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody