סנו רקע

פטה כבד מושלם עם קרקרים וריבת בצל

פטה קלאסי בגרסה עדינה וטעימה, עם קרקרים קראנצ'ים וריבת בצל שהמתיקות שלה הולכת מדהים עם הכבד. מתכון לגזור ולשמור
פטה קלאסי בגרסה עדינה וטעימה, עם קרקרים קראנצ'ים וריבת בצל שהמתיקות שלה הולכת מדהים עם הכבד. מתכון לגזור ולשמור
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    762
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 761.7 קק״ל 4570.2 קק״ל
    פחמימות 37.5 גרם 224.9 גרם
    שומן 60.4 גרם 362.2 גרם
    נתרן 589.5 מ״ג 3537.0 מ״ג
    חלבון 18.7 גרם 111.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.6 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 57.4 גרם
    כולסטרול 287.7 מ״ג 1726.3 מ״ג
    סידן 42.9 מ״ג 257.4 מ״ג
    ברזל 9.5 מ״ג 57.1 מ״ג
    אשלגן 460.8 מ״ג 2764.7 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 20.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    762
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 761.7 קק״ל 4570.2 קק״ל
    פחמימות 37.5 גרם 224.9 גרם
    שומן 60.4 גרם 362.2 גרם
    נתרן 589.5 מ״ג 3537.0 מ״ג
    חלבון 18.7 גרם 111.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.6 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 57.4 גרם
    כולסטרול 287.7 מ״ג 1726.3 מ״ג
    סידן 42.9 מ״ג 257.4 מ״ג
    ברזל 9.5 מ״ג 57.1 מ״ג
    אשלגן 460.8 מ״ג 2764.7 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 20.4 מ״ג
    סגור

פטה יכול להיות גס וכפרי ויכול להיות חלק ויוקרתי. במתכון הזה תקבלו עדינה וטעימה בטירוף ולמעשה שלושה מתכונים באחד! פטה, קרקרים וריבת בצל סגולה עם יין אדום שנותן לה טעם וצבע משגעים. חובה לכל אוהבי הכבד.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לפטה

ריבת בצל סגול


אופן הכנה

  1. מטגנים את הבצל עם הנטורינה והשמן בחום נמוך עד לריכוך והזהבה במשך 10 דקות בסיר.
  2. מוסיפים את הכבדים ומטגנים עד שמוכנים- אך לא יבשים מדי. מוסיפים את החומץ והדבש, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מקררים.
  3. טוחנים במעבד מזון בפולסים לעיסה חלקה ולא משחתית מידי.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית מכוסה בניילון נצמד ומקררים עד שמתייצב.
  5. מכינים את הקרקרים: מכניסים לשקית זיפר סליידר L סנו סושי את כל מרכיבי הבצק. סוגרים את השקית היטב ולשים יחד. נותנים לבצק לנוח במקרר.
  6. מוציאים מהמקרר על נייר אפייה טבעי סנו סושי מרדדים דק מאוד. ניתן לפזר מלמעלה עוד גרעינים, זרעים ומלח גס ולהדק לתוך הבצק בעזרת מערוך.
  7. חותכים את הבצק, ואופים כ-20 דקות.
  8. מכינים את ריבת הבצל: מטגנים את הבצל בחום נמוך עד שמתרכך.
  9. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים בחום נמוך כחצי שעה. ומקררים.
  10. הגשה: מחלצים את הפטה מהתבנית, פורסים לפרוסות אחידות. מגישים עם ריבת בצל וקרקרים.

    פטה כבד. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעמה רן
    פטה כבד. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעמה רן

הערות

  • כדאי לצלות תחת אש גלויה את הכבדים כדי להכשירם ולהוציא מהם את הדם אך לא חייבים
tip

טיפ סנו סושי

אל תסתבכו יותר מדי! הניילון הנצמד של סנו סושי מגיע באריזה נוחה, עם חיתוך פשוט - אין צורך במספריים או סכין, רק עטפו את הקערה וחתכו בסוף השימוש.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פטה כבד מושלם עם קרקרים וריבת בצל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    אפרת

    הכבדים מלאים דם איך אפשר לטגן אותם ?! זה נורא, הם חייבים צליה ע”ג וברשת בלבד לפני הכל!!!

      Avatar
      מערכת Foody

      אפרת שלום, הוספנו הערה בנוגע לכך, תודה רבה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות