להרגיל ילדים לשילוב טעמים וגם מתכון של כרובית וטופו מוקפצים ברוטב סויה
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.6 קק״ל 1290.3 קק״לפחמימות 29.5 גרם 117.9 גרםשומן 14.8 גרם 59.3 גרםנתרן 537.5 מ״ג 2150.2 מ״גחלבון 11.8 גרם 47.1 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 34.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 64.9 מ״ג 259.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 885.1 מ״ג 3540.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות323
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.6 קק״ל 1290.3 קק״לפחמימות 29.5 גרם 117.9 גרםשומן 14.8 גרם 59.3 גרםנתרן 537.5 מ״ג 2150.2 מ״גחלבון 11.8 גרם 47.1 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 34.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 64.9 מ״ג 259.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 885.1 מ״ג 3540.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
אי אפשר לצפות מראש מה הילדים שלי ירצו לאכול. כמובן שיש את כל החשודים המידיים שהם אוהבים – בולונז, שניצל, פסטה בלי כלום, אבל גם אז אי אפשר לדעת ב-100% שיאכלו את זה כשאני מגישה להם (או ייזכרו שהם רוצים את זה כשהם יושבים באמבטיה). לכן כל מנה חדשה שאני מגישה להם מלווה בחשש קל. האם הם יסכימו לטעום? האם הם יאכלו אותה בתיאבון?
אני הולכת לחטוא לרעיון של הטור הזה, אבל עם המנה הזאת אפילו לא ניסיתי. הם אוכלים כרובית, הם אוכלים טופו, אבל השילוב של השניים בתוספת הרוטב החמצמץ והג’ינג’רי עשה אותי סקפטית מראש. מה שכן עשיתי זה להניח אותה, קרה מהמקרר בתוך קופסת פלסטיק, על השולחן. לא ייפיתי אותה, לא חיממתי אפילו – פשוט הנחתי ולא אמרתי כלום.
אחרי כמה דקות הבן הגדול שלי הסתכל בעניין על תכולת הקופסה וקירב אותה אליו. הוא טעם חתיכת טופו, הוא טעם כרובית ואז הוא עשה את הקול הקטן הזה שלו שהוא עושה כשטעים לו משהו. הקול הזה עושה לי נעים בלב וממלא אותי בעליצות וגאווה שהכנתי עוד משהו “של גדולים” שטעים לו, ושלא כדאי להתייאש מתהליך פיתוח הטעם אצל הילדים.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 323 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרובית וטופו
-
1 ראש כרוביתכרובית קטנה
-
1 חבילה טופו חומוס
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
רוטב
-
3 כפות שמן קנולה
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
3 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
1 1/2 כפיות סוכר לבן
-
1/4 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורר
-
1 שן שוםמגוררת
הגשה
-
1 כוס אורז בסמטימבושל (אפשר גם אורז מלא)
-
1 צרור כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, אבל לא מדי. מרתיחים קומקום מלא במים.
- מניחים את פרחי הכרובית במחבת גדולה עם ציפוי נון סטיק (אל תנסו לעשות את זה במחבת רגילה). מכסים במים רותחים עד כ-⅔ מגובה הכרובית. יוצקים מעל מעט שמן זית ומתבלים במלח. מבשלים את הכרובית ברתיחה ללא מכסה עד שהמים מתאדים.
- בזמן שהכרובית מתבשלת, חותכים את הטופו לקוביות ומייבשים אותן היטב עם מגבת.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב (הכי טוב לעשות את זה עם מטרפה קטנה) - טועמים ובודקים אם חסר סוכר או ג’ינג’ר.
- כשהמים מתאדים מהמחבת טועמים פרח כרובית: אם הוא קשה מדי מוסיפים עוד קצת מים רותחים וממשיכים לבשל עד אידוי מלא. אם הכרובית רכה לטעמכם ממשיכים לטגן אותה במחבת ללא שמן. פשוט נותנים לכרובית להיטגן ולהיצלות על המחבת, תוך כדי שמקפיצים אותה מדי פעם. אחרי כשתי דקות של הקפצה, מוסיפים את קוביות הטופו וממשיכים לטגן תוך כדי הקפצה מדי פעם. עדיף לא לערבב את תכולת המחבת כדי לא למעוך את הכרובית והטופו.
- כשהטופו והכרובית קיבלו צריבה מספקת לטעמכם, יוצקים את כל הרוטב. מקפיצים עוד פעם-פעמיים, ומבשלים כדקה. מכבים את האש ומגישים על אורז.
אופן הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, אבל לא מדי. מרתיחים קומקום מלא במים.
- מניחים את פרחי הכרובית במחבת גדולה עם ציפוי נון סטיק (אל תנסו לעשות את זה במחבת רגילה). מכסים במים רותחים עד כ-⅔ מגובה הכרובית. יוצקים מעל מעט שמן זית ומתבלים במלח. מבשלים את הכרובית ברתיחה ללא מכסה עד שהמים מתאדים.
- בזמן שהכרובית מתבשלת, חותכים את הטופו לקוביות ומייבשים אותן היטב עם מגבת.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב (הכי טוב לעשות את זה עם מטרפה קטנה) - טועמים ובודקים אם חסר סוכר או ג’ינג’ר.
- כשהמים מתאדים מהמחבת טועמים פרח כרובית: אם הוא קשה מדי מוסיפים עוד קצת מים רותחים וממשיכים לבשל עד אידוי מלא. אם הכרובית רכה לטעמכם ממשיכים לטגן אותה במחבת ללא שמן. פשוט נותנים לכרובית להיטגן ולהיצלות על המחבת, תוך כדי שמקפיצים אותה מדי פעם. אחרי כשתי דקות של הקפצה, מוסיפים את קוביות הטופו וממשיכים לטגן תוך כדי הקפצה מדי פעם. עדיף לא לערבב את תכולת המחבת כדי לא למעוך את הכרובית והטופו.
- כשהטופו והכרובית קיבלו צריבה מספקת לטעמכם, יוצקים את כל הרוטב. מקפיצים עוד פעם-פעמיים, ומבשלים כדקה. מכבים את האש ומגישים על אורז.